Банки в 1-му кварталі збільшили прибуток банків майже втричі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки в 1-му кварталі збільшили прибуток банків майже втричі

Фондовий ринок
258
У січні-березні чистий прибуток банків збільшився майже в 3 рази до 8,7 млрд гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Про це йдеться в травневому квартальному “Огляді банківського сектору”, опублікованому Національним банком.
Такий фінансовий результат пояснюється значним скороченням відрахувань у резерви, що стало результатом поліпшення фінансового стану позичальників та завершення реструктуризацій низки проблемних кредитів.
За словами регулятора, очікується, що банківська система буде нарощувати прибутковість і надалі завдяки поліпшенню операційного результату і подальшого скорочення відрахувань у резерви.
Також НБУ нагадує, що в 1-му кварталі банки почали перехід на МСФЗ 9.
Зниження власного капіталу у зв’язку з переходом на новий стандарт значною мірою було компенсовано прибутком банківського сектору в 1-му кварталі.
Зазначається, що адаптація до нового стандарту триватиме до кінця поточного року.
Регулятор підкреслює, що результати банків, відображені у звітності за 1-й квартал, є попередніми і надалі будуть відкориговані.
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018 і на підставі комплексної оцінки стресостійкості банків порталу “Мінфін”, найстійкішим банком України визнано Райффайзен Банк Аваль. Детальну інформацію про банк і його продукти ви можете дізнатися за посиланням.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас