Незабаром можуть подешевшати авіаквитки - Financial Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незабаром можуть подешевшати авіаквитки - Financial Times

Особисті фінанси
1757
Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) і Deutsche Bank запускають нову електронну систему онлайн-оплати за авіаквитки, яка заощадить мільярди євро в транзакційних зборах і зрештою може вплинути на здешевлення вартості авіаперельотів для пасажирів.
Нову систему продажу авіаквитків окремим пасажирам, яка ще не має своєї назви, планують запустити в Європі в кінці 2018 року, а Німеччина буде першим ринком, де її випробують, – інформує Financial Times.
«Ми розробляємо галузеве платіжне рішення, яке є альтернативою кредитним карткам», – сказав Хав’єр Ореяс з Міжнародної асоціації повітряного транспорту.
За оцінками ІАТА, витрати на обробку онлайн-платежів глобальної авіаційної галузі становлять до $8 млрд на рік, при цьому Visa і Mastercard зазвичай стягують комісію у розмірі від 1-3%. Навпаки, система, розроблена ІАТА і Deutsche Bank, стягує фіксовану комісію, яка буде «мізерною».
Клієнти, що використовують нову схему платежів, будуть вводити на сайті дані свого банківського рахунку, а Deutsche Bank буде перевіряти в реальному часі, і якщо у пасажира достатньо коштів, зніме необхідну суму і перерахує її на рахунок авіакомпанії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас