У Європі вимагають запровадити "податки на цукор" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі вимагають запровадити "податки на цукор"

Світ
1001
Понад 2 тис. німецьких лікарів написали відкритого листа канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, міністрам її уряду і лідерам партій, закликавши вести боротьбу із зайвим споживанням цукру на федеральному рівні.
За аналогією з обмеженнями на вживання тютюну медики пропонують комплексні законодавчі заходи, включаючи податки і акцизи на продукти з високим вмістом цукру (в першу чергу, солодкі напої), а також заборону на адресовану дітям рекламу.
“Іншими заходами поширення ожиріння та діабету в Німеччині не зупинити”, – вважають автори 5-сторінкового документа, пише Handelsblatt.
Поки що уряд ФРН на відкритий лист медиків офіційно не відреагував, повідомляє Deutsche Welle. Кілька членів кабінету від ХДС, партії Меркель, вважають, що державі слід не наказувати населенню, що воно повинно або не повинно їсти, а посилено пропагувати здорову їжу і в цілому здоровий спосіб життя.
Однак представники соціал-демократів, які також входять в урядову коаліцію, вважають, що пропоновані обмеження, включаючи податок на цукор, будуть доцільними. Так, експерт парламентської фракції соціал-демократів з питань охорони здоров’я Забіне Діттмар впевнено припустила, що податок на цукор все ж таки буде введений в Німеччині, причому бундестагом нинішнього скликання, тобто вже в найближчі три роки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас