Заправки піднімають ціни автогазу на підвищеному попиті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заправки піднімають ціни автогазу на підвищеному попиті

Енергетика
711
Українських автомобілістів попереджають про стрімке подорожчання скрапленого газу найближчим часом. За очікуваннями експертів ринку, зростання цінника впродовж 2-3 тижнів може скласти до 1,5 грн./л.
Фактором, який впливає на ціну, є в першу чергу зростання сезонного попиту, а також зростання імпортних котирувань. Так, за оцінками учасників ринку продажі в роздробі зросли на 15-20% до кінця квітня в порівнянні з березнем. У свою чергу, середнє значення котирування Argus DAF Brest (поставки з Білорусі та РФ) зросло за місяць більш ніж на 50 $/т, а котирування Argus DAF Ukraine (поставки з Казахстану) – на 80 $/т.
«При цьому лише 4 травня котирування різко зросли на 12 $/т і 20 $/т відповідно. У гривневому еквіваленті це означає подорожчання приблизно на 0,35 коп./л. Подальшому подорожчанню автогазу посприяє також і значна різниця з ціною бензину А-95, продуктом-замінником якого є скраплений газ. Станом на кінець квітня ціна газу становила близько 44% від ціни бензину. Притому, що нормальне співвідношення, яке виправдовує економічну ефективність встановлення ГБО, є 65%», – розповів експерт ринку нафтопродуктів, член наглядової ради «Інтегрум Венчурс» Олександр Киримов.
Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», тільки за останній місяць автогаз вже подорожчав більше ніж на 30 коп./л., до 12,77 грн./л в середньому по країні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас