Трампа попередили про можливість нової Великої депресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трампа попередили про можливість нової Великої депресії

Світ
1687
Економісти попередили президента США Дональда Трампа про можливість повернення в часи Великої депресії через торговельну війну з Китаєм. Попередження опубліковано у відкритому листі главі держави і Конгресу на сайті Національного союзу платників податків США.
Авторами стали 1100 американських економістів, серед них і лауреати Нобелівської премії з економіки, а також екс-радники колишніх президентів США. Всі вони вважають, що протекціоністська торгова політика США може стати причиною для уповільнення економічного зростання країни.
Зокрема, Трампу в листі нагадали про історичні події, пов’язані з підписанням у 1930 році президентом Гувером закону про зростання мит на цілий список імпортованих товарів. Підсумок дії цього документа відомий всьому світу під назвою Велика депресія.
У листі економісти закликають Трампа не повторювати помилок минулого, оскільки у відповідь Америка отримає аналогічне покарання.
Нагадаємо, що в березні цього року Трамп і його команда розробили список з 1333 китайських товарів, які пропонується обкласти 25%-м митом, а потім були введені мита на імпорт сталі й алюмінію.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас