Інститут міжнародних фінансів зарахував Китай та Україну до найбільш вразливих emerging markets — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інститут міжнародних фінансів зарахував Китай та Україну до найбільш вразливих emerging markets

Світ
653
Ринки Китаю, України, Аргентини, ПАР і Туреччини найбільш вразливі серед усіх країн з точки зору потреб у фінансуванні, достатності резервів, оцінки активів, якості інститутів і торгової стійкості, йдеться в огляді аналітиків Інституту міжнародних фінансів (IIF).
Експерти в травні наново оцінили потенційні зміни інтересу інвесторів до активів цих країн в умовах зміцнення долара, зростання процентних ставок і посилення торговельних суперечок.
Тим часом в IIF вважають активи Росії, Чехії, Колумбії, Бразилії, Філіппін менш схильними до таких ризиків.
Туреччина, Аргентина, ПАР, Україна та Індія відчувають найвищу потребу у фінансуванні, вважають аналітики IIF Лукас Мартін, Соня Гіббс і Емре Тіфтік.
Найбільш помітні поліпшення в порівнянні з минулим роком, у тому числі з точки зору зниження потреб у фінансуванні та підвищення привабливості активів, демонструє Індонезія. Крім того, ситуація покращилася в Малайзії, Чилі, Єгипті та Бразилії.
Найбільше погіршилися позиції Індії, що багато в чому пов’язано зі збільшенням дефіциту поточного рахунку її платіжного балансу. Порівняльне підвищення ризиків також спостерігається в Туреччині, Польщі та Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас