МВФ не проти запровадження податку на виведений капітал — нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не проти запровадження податку на виведений капітал — нардеп

Казна та Політика
369
Міжнародний валютний фонд не проти переходу України до моделі оподаткування виведеного капіталу, проте наголошує на компенсації втрат бюджету від запровадження нового податку.
Про це повідомила народна депутатка від фракції “Самопоміч” Тетяна Острікова.
Зокрема, МВФ вважають запровадження податку на виведений капітал замість податку на прибуток підприємств можливим за умови виконання певних вимог.
МВФ прямо не підтримує законопроект про податок на виведений капітал, чим користується українська влада, прикриваючи свою бездіяльність у податковій сфері”, — повідомила депутатка.
Вона також повідомила, що проект закону про новий податок не був прямо прописаний у меморандумі про співпрацю з МВФ, тому він не є першочерговим пріоритетом для фонду і тому там не виступають з його відкритою підтримкою.
“Ми можемо рухатись з законопроектом (про податок на виведений капітал — ред) та навіть готувати бюджет на 2019 рік на базі цього податку, маючи відповідні бюджетні компенсатори можливих втрат”, — додала Острікова після зустрічі з представниками МВФ.
Нагадаємо, МВФ наполегливо рекомендував Адміністрації Президента не вносити на розгляд Верховної ради законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.
МВФ висловлює серйозну стурбованість з приводу втрат доходів державного бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас