Хакери атакували мільйони роутерів по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери атакували мільйони роутерів по всьому світу

Фінтех і Картки
3270
Зловмисники почали кібератаку на маршрутизатори компанії Dasan, в яких нещодавно виявили кілька критичних вразливостей. Активність зломщиків зафіксували експерти з безпеки з компанії Netlab 360.
За даними фахівців, хакери запустили ботнет, який сканує і намагається використовувати вразливі пристрої. Ботнет управляється з сервера, розташованого у В’єтнамі. Більш детальну інформацію про атаку співробітники Netlab 360 обіцяли надати найближчим часом.
В кінці квітня анонімні дослідники опублікували матеріал, в якому розповіли про наявність двох дірок в системі безпеки роутерів Dasan, обладнаних технологією GPON. Виявлена ​​уразливість стосувалася понад мільйона пристроїв південнокорейської компанії.
За словами аналітиків, прогалини дозволяють хакерам обійти аутентифікацію: це означає, що будь-який зловмисник зможе отримати доступ до внутрішніх налаштувань маршрутизатора, виконавши кілька простих дій. Дослідники зазначили, що більшість з вразливих пристроїв розташовані в Мексиці, Казахстані та В’єтнамі. 6 квітня інтернет-ресурси по всьому світу виявилися тимчасово недоступними через масштабну хакерську атаку на мережеве обладнання Cisco. За даними дослідницької групи Talos Intelligence, хакери виявили уразливість в клієнті Smart Install.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас