Китай створює свій аналог ракет Falcon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай створює свій аналог ракет Falcon

311
На симпозіумі з комерційного освоєння космосу в Харбіні виступив Лонг Лехао з Академії технології ракет-носіїв Китаю (China Academy of Launch Vehicle Technology, СALT), повідомляє сайт SpaceNews.
Китайський інженер-конструктор розповів, що зараз йде розробка ракети-носія “Чанчжен-8” (Long March 8) з багаторазовою першою сходинкою. Перший випробувальний запуск може відбутися вже в 2020 році. Один з відвідувачів симпозіуму сфотографував слайд з презентації Лехао. На слайді показана частина “Чанчжен-8”, до складу якої увійде ступінь, що повертається.
Планувалося, що ракета-носій зможе виводити корисний вантаж до 4,5 метричних тонн на 700-кілометрову сонячно-синхронну орбіту як для урядових, так і для комерційних запусків, в тому числі для конкуренції на світовому ринку. Професор Університету аеронавтики і астронавтики Бейхана в Пекіні Хуан Цзюнь сказав, що Чанчжен-8 адаптує існуючі конструкції ракети-носія, щоб реалізувати вертикальну посадку, як у ракети Falcon 9 компанії SpaceX.
Перший ступінь заснований на конструкції ракети нового покоління Чанчжен-7, діаметром 3,35 метра. Другий ступінь заснований на ступені Чанчжен-3A з двигуном на кріогенній паливній парі рідкий водень – рідкий кисень. Крім того, в новій ракеті будуть використовуватися два твердопаливні прискорювачі, ймовірно, на основі Чанчжен-11. Перший ступінь буде вертикально приземлятися на двигунах, а ракетні прискорювачі, судячи з усього, – на парашутах, як прискорювачі американських шатлів.
На думку професора, для першого ступеня Чанчжен-8 допрацюють ракетні двигуни YF-100, які зараз в Чанчжен-7 працюють на суміші гасу і рідкого кисню. Свого часу ці двигуни, судячи з усього, були змодельовані на основі радянських РД-120.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас