Nokia продасть розробника «розумного» годинника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia продасть розробника «розумного» годинника

Фондовий ринок
245
Nokia повідомила, що продасть бізнес з охорони здоров’я Withings назад його засновнику Еріку Каррелу.
Компанія купила французький стартап в 2016 році, але так і не зуміла отримати з нього вигоду.
Умови угоди не розголошуються, але для фінського технологічного гіганта вона навряд чи виявиться прибутковою. Nokia купила Withings за $191 млн., після чого перейменувала продукти стартапу, в список яких входять «розумний» годинник і ваги, і зробила їх частиною свого нового підрозділу «Цифрове здоров’я» (Digital Health).
Ребрендинг не допоміг Nokia почати заробляти на цих пристроях достатньо грошей. У лютому компанія почала «стратегічний перегляд» підрозділу. У записці для співробітників, доступ до якої отримав The Verge, йшлося, що Withings ніяк не зможе стати «суттєвою частиною» Nokia.
Все це підтвердилося фінансовим звітом компанії за перший квартал цього року. Дохід підрозділу «Цифрове здоров’я» склав всього $20 млн., в той час як чисті продажі всієї компанії досягли позначки $5,9 млрд.
Nokia заявила, що продаж Withings назад Каррелу співвідноситься з тим, що вона має намір зосередитися здебільшого на B2B-продажах і ліцензуванні. Це означає, що Nokia спробує покинути споживчий ринок і віддасть перевагу продажу телекомунікаційного апаратного забезпечення і ліцензуванню величезного портфоліо патентів.
Продаж завершиться до кінця другого кварталу цього року. Що буде з брендом Withings, невідомо.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас