В ООН озвучили дані про неофіційне працевлаштування в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ООН озвучили дані про неофіційне працевлаштування в світі

Світ
504
У світі без офіційного працевлаштування працюють два мільярди людей, що складає понад 60% від всього працюючого населення.
Про це йдеться в доповіді однієї з установ Організації Об’єднаних Націй – Міжнародної організації праці.
При цьому найвищий відсоток людей, які працюють неофіційно, припадає на країни, що розвиваються (93 відсотки). В Африці неформально працюють майже 86 відсотків працюючих людей, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також в арабських державах ця цифра становить близько 68 відсотків, у Північній і Південній Америках – 40 відсотків, а в Європі та Центральній Азії – 25 відсотків.
Найбільш тривожні показники виявлені у галузі сільського господарства – там неофіційно працюють понад 90 відсотків працівників цього сектору. В інших сферах діяльності на “неформальну економіку” припадає половина робочих місць. Цікаво також, що у людей, які проживають у сільській місцевості, ймовірність бути найнятим неофіційно – в два рази вища, ніж у міських жителів.
У доповіді наголошується, що чоловіки влаштовуються на роботу неофіційно на п’ять відсотків частіше, ніж жінки. Водночас права жінок, які працюють неофіційно, обмежують більшою мірою.
У МОП підкреслили, що рівень освіти є ключовим фактором, що впливає на неофіційне працевлаштування: чим він вищий в суспільстві, тим нижчі показники за кількістю робочих місць у “неформальній економіці”.
Також, згідно з дослідженням, бідність визнана як причиною, так і результатом неофіційного працевлаштування.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас