Уряд розраховує ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду за сім років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд розраховує ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду за сім років

Казна та Політика
1175
Уряд розраховує ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду, який на поточний момент становить 140 млрд грн на рік, за сім років за рахунок детінізації зарплат. Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду з посиланням на слова прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
«Ми бачимо ліквідацію дефіциту за сім років. Багато що залежить безпосередньо від детінізації заробітних плат. Ми припускали, що на три роки буде збережено дефіцит такий, яким був – майже 140 млрд грн. Він наразі зберігається, ми перебуваємо в таргетованих межах. Далі дивитимемося на ситуацію.
Нам потрібно більше працювати над детінізацією, бо сьогодні багатьом працівникам продовжують платити зарплату в «конвертах», і це величезна проблема для України», – наголосив прем’єр-міністр.
Він зазначив, що підвищення мінімальної заробітної плати в 2017 році до 3,2 тис. грн було продуманим і системним кроком уряду, який дав змогу розморозити питання оплати праці українців і підвищити середні зарплати по країні.
«Ми зробили дуже системний крок, який, на мій погляд, відкрив ще одну можливість, а саме – розморозити в цілому заробітні плати. Можна сказати, що ми почали повертати борги працюючим українцям… Мінімальна заробітна плата підштовхнула середню зарплату. Я вважаю, що цього року середня заробітна плата вже може бути близько 10 тис. грн», – сказав Володимир Гройсман.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас