Goldman Sachs оштрафували на 110 млн доларів за маніпуляції на валютних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs оштрафували на 110 млн доларів за маніпуляції на валютних ринках

Фондовий ринок
311
Американські фінансові регулятори оштрафували Goldman Sachs Group Inc. на 110 млн доларів за порушення, допущені банком на валютному ринку, які завдали шкоди його клієнтам. Про це йдеться в повідомленні Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк.
Зокрема, Goldman Sachs виплатить по 54,75 млн доларів Федеральній резервній системі (ФРС) та Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк. Регулятори стверджують, що в 2008-2013 рр. трейдери банку використовували електронні чат-руми, де обмінювалися інформацією з іншими учасниками з метою отримання більш високих прибутків на шкоду клієнтам банків.
“Некоректні дії дозволяли банкам і їхнім трейдерам нарощувати прибутки за рахунок виконання контрактів на шкоду клієнтам”, – наголошується в повідомленні нью-йоркського регулятора.
Трейдери мали можливість коригувати ціни на певні цінні папери і допомагати трейдерам інших банків, надаючи їм конфіденційну інформацію про виставлені клієнтами заявки, стверджує регулятор.
Незважаючи на те, що в Goldman Sachs з 2001 року мали процедури контролю операцій на валютному ринку, питання про порушення не завжди порушувалося, як вимагалося, що “допускало продовження некоректної активності”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас