Деякі українські банки потребують подальшої докапіталізації – Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі українські банки потребують подальшої докапіталізації – Fitch

Фондовий ринок
871
Міжнародне рейтингове агентство Fitch констатує поліпшення платоспроможності українських банків, водночас зазначаючи, що деякі фінустанови потребують подальшої докапіталізації.
“Показники платоспроможності банків значною мірою відновлені: до кінця першого кварталу 2018 року більшість із 25 найбільших банків, які контролюють понад 90% активів сектору, відповідали нормативу достатності капіталу (10%)”, – зазначено в документі.
Водночас Fitch додає, що рівень проблемних активів банків все ще залишається високим – близько 56% до кінця першого кварталу 2018 року. За даними агентства, це переважно старі кредити, реструктуризація яких зазвичай проходить повільно і часто утруднена правовими аспектами процесу банкрутства позичальника.
“У 2018 році НБУ проведе чергову оцінку якості активів та стрес-тестування 25 найбільших банків. Ми очікуємо, що оцінка підтвердить потребу деяких банків в докапіталізації, оскільки не всі банки мають достатнє покриття ризиків потенційних збитків від реструктуризованих зобов’язань”, – зазначає агентство.
Fitch при цьому додає, що банки з державним та іноземним капіталом зберігають доступ до додаткового капіталу, якщо такий буде потрібний, тоді як банки з приватним капіталом мають обмежений доступ, і в деяких випадках можуть навіть занижувати кредитні збитки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас