Митниця посилила контроль за єврономерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця посилила контроль за єврономерами

Технології&Авто
1473
Українські митники почали уважніше ставитися до документів, які передають для перевірки українці, які ввозять нерозмитнені авто. Іноді навіть роблять запити до нотаріусів інших країн.
Волинянин намагався ввезти на митну територію України автомобіль Volkswagen з іноземною реєстрацією, 1997 року випуску. При оформленні документів на митному посту Ягодин він подав польський технічний паспорт на транспортний засіб і нотаріальну довіреність на право користування цим автомобілем, яка нібито була видана нотаріусом в місті Гродзиськ-Мазовецький.
Проведеною перевіркою було встановлено, що за дві доби перед цією спробою чоловік вже намагався ввезти той же Volkswagen з Польщі, однак йому відмовили у пропуску в зв’язку з відсутністю документів про право власності на авто.
На запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії в Канцелярію нотаріальну в місті Гродзиськ-Мазовецький польський нотаріус повідомив, що пред’явлена ​​нотаріальна довіреність ним не оформлялася, а його підпис на документі підроблено.
Таким чином, було встановлено факт переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю та поданням органу доходів і зборів довіреності на право користування автомобілем, отриманої незаконним шляхом.
Такі дії жителя Волині, відповідно до статті 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією. Тому автомобіль Volkswagen 1997 року випуску тимчасово вилучено до рішення суду. Його вартість для обчислення суми штрафу експерти оцінили в 93,9 тис. гривень.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас