США можуть обійти Росію і стати найбільшим виробником нафти у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть обійти Росію і стати найбільшим виробником нафти у світі

Енергетика
783
Минулого тижня кількість бурових установок, задіяних на американських родовищах, збільшилася ще на 5 одиниць, а їх загальне число – 825 – стало рекордним з березня 2015 року.
З початку року обсяги буріння зросли на 10%, а в порівнянні з травнем 2016 року – вдвічі, – повідомляє Finanz. Стрибок нафтових цін до позначок вище $70 за Brent призвів до того, що вперше за 10 років сланцевого видобутку, компанії галузі змогли вийти на самоокупність.
За даними Cowen & Co, 58 з 65 найбільших гравців ринку збільшать інвестиції в розвідку і видобуток: середнє зростання складе 11%, а загальна сума перевищить $80 млрд.
Собівартість видобутку в Permian – найбільшому сланцевому басейні США, що дає понад 3 млн барелів на день, впала до позначок «трохи вище $20». У другому за розмірами басейні – Eagle Ford – показник підскочив удвічі, до 1399 тис. барелів. За прогнозом Міненерго США, в травні сланцеві компанії вперше вийдуть на 7 млн ​​барелів щоденного видобутку, що можна порівняти з обсягом, який виробляють Іран і ОАЕ разом узяті.
Загальний обсяг видобутку в Штатах б’є історичні рекорди в щотижневому режимі (10,5 млн барелів на день). Якщо швидкість зростання виробництва збережеться – на 1,2 млн барелів на добу за рік – США протягом 4 місяців зможуть обійти Росію (10,9 млн барелів на день) і стати найбільшим виробником нафти в світі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас