Twitter теж продав компанії Cambridge Analytica дані користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Twitter теж продав компанії Cambridge Analytica дані користувачів

Фондовий ринок
456
Компанія Twitter продала дослідницькому агентству Cambridge Analytica добовий доступ до даних користувачів і всіх твітів у 2015 році. Про це пише Engadget.
Крім доступу на один день, компанія купила випадкову вибірку твітів з грудня 2014 по квітень 2015 року. На думку представників Twitter, компанія не бачить доступу «до приватної інформації» в проданих даних. Невідомо, що було в отриманій інформації і як Cambridge Analytica використовувала ці дані.
Нещодавно навколо соціальної мережі Facebook розгорівся скандал – компанія продала Cambridge Analytica доступ до конфіденційних даних 87 млн ​​користувачів, більшість з яких були жителями США. Аналітична компанія отримала доступ до статистики щодо лайків, коментарів і активності користувачів. Ймовірно, ці дані потім використовувалися для створення реклами президентських виборів у США.
Засновник Facebook Марк Цукерберг визнав витік даних і змінив деякі правила Facebook, дозволивши користувачам видаляти цю інформацію. Незважаючи на це, через злив інформації на соціальну мережу обрушилося багато критики, а акції Facebook обвалилися на 15%.
Після скандалу в соціальних мережах запустився хештег #DeleteFacebook, а деякі великі компанії, такі як Playboy, SpaceX і Tesla видалили свої акаунти в соціальній мережі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас