У США вимагають скасувати програму захисту мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вимагають скасувати програму захисту мігрантів

Світ
601
Сім американських штатів виступили проти програми DACA, яка захищає від депортації нелегальних іммігрантів, які потрапили в країну у дитячому віці.
Генпрокурор штату Техас Кен Пакстон заявив, що сім штатів США вимагають в суді скасувати програму захисту нелегальних іммігрантів від депортації, відомої під назвою DACA, пише USA Today.
Повідомляється, що Пакстон подав до суду на федеральний уряд з вимогою скасувати програму і припинити видачу документів, що гарантують відстрочення депортації. До Техасу приєдналася влада Алабами, Арканзасу, Луїзіани, Небраски, Південної Кароліни і Західної Вірджинії.
“Техас роками стверджував, що у федеральної виконавчої влади немає повноважень, щоб в односторонньому порядку гарантувати нелегальним іммігрантам законне перебування (в країні) і дозвіл на роботу”, – йдеться в заяві генпрокурора.
Нагадаємо, програма DACA була прийнята президентом США Бараком Обамою в 2012 році. Вона дозволила людям, які в’їхали до Сполучених Штатів нелегально в неповнолітньому віці, жити і працювати в країні на законних підставах.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас