За в'їзд до Євросоюзу доведеться платити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За в'їзд до Євросоюзу доведеться платити

Казна та Політика
8322
Євросоюз буде оформляти спеціальний дозвіл на в’їзд в Шенгенську зону для громадян країн, з якими Євросоюз уклав договір про безвізовий режим, в тому числі для українців. Таке рішення ухвалили посли Євросоюзу, але його ще повинні затвердити Європарламент та Рада ЄС.
Щоб отримати дозвіл на перетин кордону, потрібно буде заплатити 7 євро.
Відзначається, що громадянам третіх країн, в тому числі і українцям, перед поїздкою потрібно буде проходити перевірку, метою якої є сприяння підвищенню внутрішньої безпеки та запобігання нелегальній імміграції, а також зменшення затримок на кордонах.
Для цього потрібно буде заздалегідь заповнити заяву-анкету через інтернет, вартість якої складе сім євро.
Після перевірки даних в базі даних ЄС та Інтерполу і невиявлення зауважень людина отримає дозвіл на в’їзд в Шенгенську зону. Відзначається, що термін розгляду заявки з винесенням відповідного рішення не буде перевищувати 96 годин, а більшість заяв будуть схвальними. Однак якщо виникнуть підозри або інформація потребуватиме додаткового аналізу, то заявку будуть обробляти вручну компетентні органи. Однак в Єврораді відзначили: наявність дозволу не буде стовідсотковою гарантією на в’їзд до Європи, а остаточне рішення буде ухвалювати прикордонник.
Дозвіл на в’їзд буде діяти три роки або до закінчення терміну дії паспорта або іншого документа, зареєстрованого при оформленні заявки, в залежності від того, що відбудеться раніше.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас