Укрзалізниця придумала, що зробити з 17 зайвими депо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця придумала, що зробити з 17 зайвими депо

Фондовий ринок
1476
Укрзалізниця розглядає можливість передачі 13-17 депо приватним інвесторам. Про це заявив директор з економіки та фінансів Андрій Рязанцев. У компанії є 47 депо, частину з них, за попередніми розрахунками, можна закривати або передавати в руки приватних інвесторів.
Директор пояснив, що Укрзалізниця має три типи депо на сьогоднішній день – ремонтні, обслуговуючі та змішані. 17 з них компанія може без шкоди для себе закрити, повідомив Рязанцев агентству Інтерфакс-Україна. Однак Укрзалізниця розглядає три варіанти роботи з неперспективними депо – 17 депо передаються на вільний ринок, щоб скоротити їх кількість до оптимально необхідної. Цей крок дозволить знизити витрати компанії на 350 млн грн на рік, які раніше йшли на обслуговування. Замість цього компанія отримає 40 млн грн прибутку щорічно від оренди приміщень.
Також пропонується другий варіант – часткове дозавантаження виробничих потужностей і освоєння інших видів робіт. Даний варіант передбачає отримання додаткових обсягів у вигляді ремонту 12 тис. вагонів на рік. Рентабельність в даному випадку складе 30%.
Третій варіант – змішаний. При цьому компанія передасть на ринок 13 депо, що заощадить 210 млн грн на рік, а також принесе 25 млн грн щорічно як дохід від оренди приміщень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас