Із банку Януковича-молодшого вивели 2 млрд грн - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із банку Януковича-молодшого вивели 2 млрд грн - ЗМІ

Фондовий ринок
653
Із Всеукраїнського банку розвитку, який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 млрд грн.
Нещодавно у ЗМІ з’явилась інформація, що Печерський районний суд зняв арешт із рахунків компаній, які правоохоронці відносили до впливу Януковича.
У виданні зазначають, що з арештованих раніше 2,6 млрд грн на рахунках банку вже виведено близько 2 млрд грн, а решта коштів існує лише на папері.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у 2015 році повідомляв про арешт 2,6 млрд грн на рахунках ВБР. Проте зараз цих коштів на рахунках у ВБР вже немає, зазначають у виданні.
За словами співрозмовника видання, знайомого з ситуацією в банку, коли суди зняли арешти з рахунків компаній, кошти були переведені в інші банки.
“Наразі на рахунках банку з пов’язаних з Януковичем коштів є 559 млн грн. Ці кошти перебувають у 9-й черзі акцептованих вимог кредиторів. Проте ці кошти існують лише віртуально, оскільки активів банку не вистачить на задоволення вимог кредиторів 9-ї черги”, – йдеться у статті.
За версією слідства, у 2013-2014 роках службові особи Всеукраїнського банку розвитку з метою отримання державних коштів незаконно кредитували Донецьку залізницю, Львівську залізницю, Одеську залізницю, Південно-Західну залізницю, Південну залізницю і Придніпровську залізницю. Загальна сума незаконних кредитів становила понад 2,5 млрд грн.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас