Нацбанк випускає монету, присвячену Криму (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк випускає монету, присвячену Криму (фото)

Особисті фінанси
460
Національний банк України в середу, 25 квітня випустить в обіг пам’ятну монету, присвячену тимчасово окупованому Криму. Про це поінформували в прес-службі НБУ.
“Крим має величезний курортно-рекреаційний потенціал, який забезпечують природні курортні фактори і унікальні ландшафти, славиться численними пам’ятками археології, історії, культури, архітектури і містобудування. Багата історія Криму і народів, які сформували його сьогоднішнє етнічне обличчя, – українців, кримських татар, росіян, греків, вірмен та інших етнічних та етноконфесійних громад. У 2014 році Автономну Республіку Крим окупувала Російська Федерація. Насильницька анексія Криму не визнається Українською державою і міжнародним співтовариством… Пам’ятна монета продовжує серію, присвячену областям і територіальному устрою нашої держави”, – зазначили в НБУ.

Тираж монети складе 45 тис. штук, а номінал буде дорівнювати п’яти гривням.
На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, а по колу написи: Національний банк України (вгорі), п’ять гривень (внизу). У центрі розміщено композицію, що символізує Крим: Ведмідь-гора (Аю-Даг), на тлі стилізованих хвиль – античний корабель, під яким зображений Ханський палац у Бахчисараї, альтанка в Херсонесі, де відбулося хрещення князя Володимира, а внизу – гроно винограду, амфора, татарська і антична монети, квіти гірської лаванди.
На реверсі монети зображено стилізовану карту України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас