Amazon займається розробкою домашнього робота Vesta — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon займається розробкою домашнього робота Vesta

Технології&Авто
211
Компанія Amazon займається розробкою домашнього робота Vesta. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела в дослідницькій лабораторії Lab126 Amazon, інженери якої і займаються надсекретним проектом компанії.
Поки що деталей про проект Vesta не багато. Відомо, що Vesta існує вже кілька років, але тільки зараз Amazon почала активно розширювати команду інженерів — на сайті Lab126 опубліковані десятки вакансій інженерів-робототехніків. Планується, що компанія почне тестувати Vesta в будинках своїх співробітників під кінець року.
Невідомо, як буде виглядати робот, які завдання він візьме на себе і чи буде він оснащений голосовим помічником Alexa від Amazon. Можливо, що перші прототипи отримають камери та системи комп’ютерного зору з розпізнаванням облич, а також можливість вільно переміщатися по будинку.
Голова Amazon Джефф Безос давно славиться своєю любов’ю до робототехніки. Нещодавно він прогулявся зі своїм собакою-роботом SpotMini від компанії Boston Dynamics на конференції MARS, яка була присвячена останнім досягненням в галузі робототехніки, машинного навчання та дослідженні космосу. SpotMini відомий тим, що під час демонстрації приносив пиво господарю і відкривав двері за допомогою роборуки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас