КМДА прокоментувала перегляд вартості проїзду в громадському транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА прокоментувала перегляд вартості проїзду в громадському транспорті

Казна та Політика
781
Рішення про перегляд вартості проїзду в громадському транспорті Києва буде детально вивчатися і обов’язково буде винесено на громадське обговорення, повідомляє перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, коментуючи інформацію про підвищення цін на проїзд в українській столиці.
“Столична влада розглядає можливість підвищення вартості проїзду в громадському транспорті загального користування, однак про остаточні цифри можна буде говорити лише після ретельного вивчення цього питання, враховуючи економічну обґрунтованість. Крім того, відповідний проект розпорядження обов’язково буде винесено на громадське обговорення для вивчення думки киян”, – сказав перший заступник голови КМДА.
При цьому він додав, що навіть у разі зміни вартості проїзду пільговий проїзд для тих категорій мешканців столиці, які сьогодні мають на це право, буде збережений.
Поворозник нагадав, що тариф на проїзд у тому числі і складається з собівартості перевезення, а це зарплата працівників транспортних підприємств, витрати на пально-мастильні матеріали, електроенергію, обслуговування і ремонт рухомого складу.
Раніше з’явилася інформація про заплановане дворазове підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті муніципальної власності з 4 до 8 грн за поїздку з 15 липня цього року: трамваях, тролейбусах, автобусах, фунікулері, міській електричці.

Довідка Finance.ua:

  • Востаннє вартість проїзду в київському наземному муніципальному транспорті підвищувалася 15 липня 2017 року – з 3 до 4 грн за одну поїздку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас