Як і що скуповує Китай у Європі - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як і що скуповує Китай у Європі - Bloomberg

Світ
1400
Азія, Африка, США і Латинська Америка стають центрами впливу Китаю. Більше 10 років впливові китайські політики і бізнесмени прочісують світ, як видається, з “бездонними гаманцями” в руках.
За оцінками видання, в Європі Китай купив і інвестував в активи вартістю, щонайменше, 318 мільярдів доларів за останні 10 років.
Обсяг і природа деяких із цих інвестицій, починаючи від критично важливої ​​інфраструктури на сході і півдні Європи до високотехнологічних компаній на заході, привернули увагу Євросоюзу.
Лідери ЄС, включаючи канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона, вибудовують спільну стратегію щодо стримування просування Китаю в Європі.
Експерти Bloomberg проаналізували 678 угод, здійснених або вже укладених в 30 країнах з 2008 року і виявили, що державні і приватні китайські компанії взяли участь в угодах на суму не менше 255 мільярдів доларів США в Європі. Було придбано близько 360 компаній, від італійського виробника шин Pirelli & C. SpA до ірландської компанії з оренди літаків Avolon Holdings Ltd. Китайські компанії також частково або повністю володіють чотирма аеропортами, шістьма морськими портами, вітряними електростанціями в, щонайменше, в дев’яти країнах і 13 командами професійного футболу.
Справжній обсяг амбіцій Китаю в Європі ще більший, зазначають у виданні, тому що до переліку не увійшло 355 інвестицій спільних підприємств і угод, умови яких не розкриваються. За оцінками Bloomberg, ці угоди – це ще 13,3 млрд доларів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас