Облгази Фірташа нарощують борг Укртрансгазу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Облгази Фірташа нарощують борг Укртрансгазу (інфографіка)

Енергетика
473
Заборгованість перед “Укртрансгазом” за надані послуги балансування газу за березень зросла на 15% – до 24,8 млрд грн.
66% боргу припадає на підприємства групи “Регіональна газова компанія” Дмитра Фірташа.
Про це повідомляє прес-служба ПАТ “Укртрансгаз”.
“Загальна заборгованість контрагентів перед Укртрансгазом за надані послуги балансування газу станом на 31 березня 2018 року зросла на 15% порівняно з попереднім місяцем і склала 24,8 млрд грн.
Найбільша сума боргу – 16,3 млрд грн – накопичена операторами газорозподільних систем групи “Регіональна газова компанія” (РГК). У березні заборгованість підприємств групи РГК зросла ще на 2,6 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.
Найбільші борги демонструють ПАТ “Харківміськгаз” – 4,5 млрд грн, ПАТ “Донецькоблгаз” (не входить в РГК) – 3,7 млрд грн, ПАТ “Криворіжгаз” – 3 млрд грн, ПАТ “Дніпропетровськгаз” – 1,9 млрд грн та ПАТ “Київоблгаз” – 1,3 млрд грн.
“Переважна більшість облгазів, які працюють під брендом РГК, щомісяця збільшують борги перед Укртрансгазом, несанкціоновано відбираючи природний газ на власні виробничо-технологічні потреби. Також накопичуються борги через несанкціонований відбір природного газу з їхніх газорозподільних систем підприємствами ТКЕ і ТЕЦ без укладених договорів постачання і підтверджених номінацій. Водночас, велика кількість контрагентів, які не працюють під брендом РГК, показали позитивну динаміку і зменшили борги перед Укртрансгазом”, – поінформували у компанії.
Як нагадали в Укртрансгазі, згідно з вимогами Кодексу газотранспортної системи, оператори газорозподільних систем можуть здійснювати відбір природного газу за наявності укладених договорів постачання такого природного газу.
У разі відсутності договорів поставки оператори газорозподільних систем зобов’язані припинити несанкціонований відбір природного газу з газотранспортної системи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас