Новий 3D-мікроскоп показав, як функціонують імунні клітини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий 3D-мікроскоп показав, як функціонують імунні клітини

Технології&Авто
642
Вчені з Гарварду і Медичного інституту Говарда Хьюза розробили новий 3D-мікроскоп, за допомогою якого можна в найдрібніших деталях спостерігати за функціонуванням імунних клітин. Про це пише Engadget.
Використовуючи новий пристрій і інноваційні методи освітлення, вчені змогли в 10 разів краще, ніж раніше, розглянути взаємодію імунних клітин рибки Даніо. Видання зазначає, що за допомогою цієї технології гарвардські імунологи вже висунули кілька нових гіпотез про те, як функціонують одні із найдрібніших клітин у живому організмі.
Крім мікроскопа, вчені використовують нову систему освітлення — «латентну світлову мікроскопію», яка виділяє короткі промені світла, які не встигають пошкодити дрібні клітини. «Його можна використовувати для вивчення практично будь-якої проблеми в біологічній системі або організмі, яку я тільки можу придумати», — прокоментував співавтор дослідження і професор Гарварду Томас Кірхгаузен.
«Це все дуже схоже на „Зоряний шлях“, чесно кажучи. І ми навіть не знаємо, що зараз питати, тому що ми ніколи не бачили біологію з таким рівнем деталізації», — підтвердив професор Гарварду Гокул Упадхьяюла.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас