Безпека в Україні обійшлася США в $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпека в Україні обійшлася США в $1 млрд

Казна та Політика
417
Сполучені Штати Америки з 2014 виділили українській владі майже 1 мільярд доларів на підвищення безпеки, – розповіла посол США в Україні Марі Йованович.
Відповідаючи на запитання про конкретну дату надання Штатами Україні оборонної зброї, Йованович відповіла: «Нічого нового про це сказати не можу. Ви знаєте, очевидно, що це не така інформація, про яку ми публічно говоримо».
«Важливо зазначити, що з 2014 р. США виділили Україні майже один мільярд доларів на поліпшення безпеки. Це, звісно, включає обладнання, і ми часто зосереджуємося на цьому, і я думаю, що ми надаємо багато важливого обладнання, включаючи прилади нічного бачення, радари і т.д., які не тільки покращують можливості, а й рятують життя українців», – сказала дипломат.
За її словами, водночас найважливішою інвестицією, «на думку наших і ваших генералів, є навчання, які проводять для українців не тільки американці, але й інші союзники НАТО».
«Незважаючи на те, що основні заслуги належать саме українським солдатам, які були настільки сміливими і захищали Україну на фронті, але я думаю, що навчання допомогли посилити їхні можливості. І я знаю, що наші солдати вражені тим, як Україна змінилася», – сказала вона.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас