Qualcomm скорочує персонал через фінансові проблеми і судову битву з Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm скорочує персонал через фінансові проблеми і судову битву з Apple

Фондовий ринок
645
Американський чіпмейкер Qualcomm підтвердив, повідомлення про майбутні звільнення співробітників, що з’явилися в пресі.
«Qualcomm проводить скорочення штатних співробітників і тимчасової робочої сили», — повідомив представник компанії, який відмовився уточнити кількість скорочуваних робочих місць. Звільнення проводяться в рамках виконання оголошених у січні заходів щодо скорочення щорічних витрат на $1 млрд.
За словами представника Qualcomm, спочатку розглядався варіант зменшення витрат без урахування зміни кількості персоналу, однак у підсумку дійшли висновку, що скорочення робочої сили необхідно для підтримки довгострокового зростання і фінансового успіху.
Посилаючись на джерела, знайомі з цим питанням, Bloomberg повідомив, що Qualcomm готує до скорочення близько 1500 робочих місць в Каліфорнії.
Хоча точна кількість і строки проведення скорочення штату поки що невідомі, компанія повинна розкрити цю інформацію, коли надішле відповідне повідомлення про коригування робочої сили та перепідготовку (Worker Adjustment and Retraining Notification, WARN) владі штату Каліфорнія. Згідно із законодавством США, компанії зобов’язані повідомляти владу за 30 днів у разі, якщо буде проводитися скорочення 50 або більше робочих місць.
Представник компанії розповів агентству Reuters, що працівникам, постраждалим від звільнень, будуть запропонована вихідна допомога.
Qualcomm бореться за те, щоб залишатися на плаву після складного періоду в її історії, який запам’ятається спробою ворожого поглинання компанією Broadcom, численними урядовими розслідуваннями у зв’язку із звинуваченнями в сумнівних ділових практиках і тривалою юридичною війною з Apple.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас