Розенко доручив прискорити роботу з легалізації зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко доручив прискорити роботу з легалізації зарплат

Казна та Політика
472
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко доручив активізувати роботу щодо легалізації неформальної зайнятості та детінізації заробітної плати.
Таке завдання він поставив на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині детінізації заробітної плати, повідомляє Урядовий портал.
«Сьогодні всі, а особливо молодь і люди середнього віку, повинні зрозуміти, що від того, як вони сплачують внески сьогодні, залежить їхній майбутній соціальний захист, їхня пенсія», – сказав Розенко.
За його словами, минулорічне підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 3200 гривень стало потужним поштовхом до детінізації заробітних плат, але роботу в цьому напрямку необхідно продовжити і посилити. «Абсолютно прекрасно спрацювало рішення щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. Це стало потужним поштовхом до детінізації зарплат. Ми це відчули і на доходах місцевих бюджетів, і на доходах Пенсійного фонду. Ми побачили легалізацію робочих місць, збільшення кількості застрахованих осіб, створення десятків тисяч нових юридичних осіб. Тобто економіка працює, ділова активність зростає, але, враховуючи кількість тих, хто продовжує працювати в тіньовому секторі економіки, потрібно активізувати роботу, в тому числі інформаційну, в напрямку легалізації неформальної зайнятості», – сказав він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас