Уряд поновив роботу антирейдерських аграрних штабів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд поновив роботу антирейдерських аграрних штабів

Аграрний ринок
129
Уряд підтримав ініціативу Міністерства юстиції та першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва щодо відновлення роботи антирейдерських аграрних штабів на час проведення посівної кампанії.
Про це повідомляється на Урядовому порталі.
“Ми вже отримали кілька сигналів з регіонів про можливість загострення ситуації із захопленням земель. Тому Міністерство юстиції та перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів виступили перед урядом з ініціативою поновити роботу антирейдерських аграрних штабів на час посівної кампанії”, – цитує міністра юстиції Павла Петренка прес-служба Кабміну.
Петренко нагадав, що минулого року створені в усіх регіонах за ініціативи Мін’юсту антирейдерські аграрні штаби довели свою ефективність під час кампанії збору збіжжя влітку та восени. За його словами, тоді вдалося запобігти сотням конфліктів та десяткам спроб захоплень землі та врожаю.
“За 3 місяці роботи штаби розглянули 491 звернення. Фактично кожне четверте з них стосувалося спроб захоплення майна чи збіжжя. Завдяки роботі штабів проти рейдерів порушили 17 кримінальних справ», – поінформував міністр юстиції.
Він також зауважив, що за період роботи штаби визначили системні прогалини в законодавстві, які розв’язували руки рейдерам. Проаналізувавши їх, Мін’юст розробив низку ініціатив, які були схвалені урядом.
За матеріалами:
Урядовий портал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас