Мінрегіон обмежить щільність забудови з урахуванням поверховості будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон обмежить щільність забудови з урахуванням поверховості будинків

Нерухомість
1432
Міністерство регіональної політики, будівництва і ЖКГ України обмежить допустимий відсоток забудови земельної ділянки залежно від поверховості будівлі для забезпечення благоустрою території, повідомив заступник міністра регіональної політики Лев Парцхаладзе.
“У чинній містобудівній нормі відсутні граничні параметри забудови земельних ділянок щодо поверховості, і тому вони часто забудовуються на 90%, а то й на всі 100%. Тому в оновленому проекті ДБН (державної будівельної норми – Ред.) ми вводимо максимально допустимий відсоток забудови ділянки, щоб виключити її суцільну забудову по всьому периметру, без благоустрою для мешканців”, – пояснив Л. Парцхаладзе у повідомленні на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Згідно з інформацією заступника міністра, ДБН буде встановлювати, що із збільшенням висотності забудови під неї буде відводитися менший відсоток ділянки за рахунок збільшення облаштованої прилеглої території. Якщо будинок має різну поверховість, до уваги береться середня висота.
“Чим вищий будинок і більша кількість жителів там проживає, тим більше комфортних умов має бути створено для них. Наприклад, для проектування будинку понад 11 поверхів максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 30%, решта 70% – облаштування зелених насаджень, зон відпочинку і дитячих майданчиків”, – пояснив Л. Парцхаладзе.
ДБН поширюється тільки на нове будівництво, при реконструкції враховуються існуючі розміри ділянки та відсоток забудови.
За словами заступника міністра, дана ДБН буде затверджена найближчим часом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас