Українським медикам спростять умови праці в Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським медикам спростять умови праці в Польщі

Особисті фінанси
616
Міністерство охорони здоров’я Польщі має намір спростити працевлаштування для іноземних медичних працівників, зокрема для українців.
Відомство звернулося до міністра науки і освіти з пропозицією внести зміни в закон про вищу освіту, які привели б процедуру підтвердження диплома про вищу медичну освіту Польщі у відповідність з європейськими нормами.
На даний момент особи, які не є громадянами ЄС, проходять процедуру підтвердження (нострифікації) дипломів про вищу освіту, яка є вкрай складною. Водночас щодо молодших спеціалістів така процедура в Польщі взагалі не проводиться.
Відзначається, що з цією ініціативою можуть не погодитися експерти з ЄС, адже нострифікація диплому буде означати, що кваліфікація буде визнана в усіх країнах-членах.
Польща хоче полегшити іноземним медикам працевлаштування в Польщі з метою вирішення власної проблеми нестачі медперсоналу. Так, зараз близько 500 людей намагаються отримати дозвіл на медичну практику в Польщі. Переважно це поляки, які отримали медичну освіту в Україні.
Як свідчать дані Вищої палати медсестер і акушерок, третина медсестер у Польщі – пенсійного віку. Тобто близько 73 тисяч людей можуть вийти на пенсію (всього в Польщі 220 тисяч медсестер).
Серед вимог до іноземних працівників – вільне володіння польською мовою.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас