Возняк заявив, що штучний інтелект не витіснить людину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Возняк заявив, що штучний інтелект не витіснить людину

Технології&Авто
488
Співзасновник Apple Стів Возняк прокоментував розвиток технологій штучного інтелекту.
Возняк переконаний, що штучному інтелекту не вдасться витіснити людину.
“Ключове слово в понятті “штучний інтелект” – не інтелект, а штучний. Інтелект – це не те ж саме, що людський мозок. Для нас поки загадка, як запрограмований людський мозок і як він приймає рішення”, – вважає Стів Возняк.
На думку Возняка, штучний інтелект потребуватиме людського втручання, тому не варто хвилюватися, що згодом він витіснить людей з їхніх робочих місць.
“ШІ завжди потребуватиме людини. Звісно, на думку деяких, штучний інтелект стане настільки продуктивним, що люди будуть не потрібні. Але я не розумію, як це може бути. Навіть якщо машина зможе спілкуватися як людина (ви тільки уявіть собі, наскільки складно цього досягти), людина завжди буде важливішою від машини”, – підкреслив винахідник.
Стів Возняк вважає, що в перспективі ми зможемо створювати такі машини, які за своєю здатністю дорівнюватимуть мозку, а штучний інтелект зможе нескінченно розвиватися.
“Хтось скаже: технології – це погано. Але для чого взагалі народилася людина? Для того щоб розуміти цей світ і покращувати його. Навіщо нам закони Ісаака Ньютона або Ейнштейна? Вони всі намагалися змінити світ. Еволюція створює те, що ми називаємо “креативом”. Так буде завжди, і це добре”, – упевнений Возняк.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас