Airbus представив безпілотник для інспектування літаків в ангарах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus представив безпілотник для інспектування літаків в ангарах

Технології&Авто
236
Airbus планує випустити вдосконалений безпілотний літальний апарат для огляду повітряних суден (ПС) в ангарах технічного обслуговування.
Використання безпілотників дозволить скоротити час, що витрачається на типові інспекції ВС, які найчастіше виконуються візуально.
Очікується, що час на проведення інспекцій скоротиться з одного дня до трьох годин, повідомив авіабудівник.
Безпілотник вже було продемонстровано представникам кількох авіакомпаній, які висловили зацікавленість в новому продукті. Як повідомляють в Airbus, дрони стануть доступними для авіапідприємств в четвертому кварталі цього року. Зараз очікується завершення сертифікації розробки в Європейському агентстві з безпеки авіаперевезень (EASA).
Безпілотники від Airbus будуть оснащуватися інтегрованою камерою, датчиком виявлення перешкод, програмним забезпеченням для планування польоту і програмою інспекційного аналізу. Остання ідеально підходить для проведення огляду верхньої частини фюзеляжу повітряного судна. Зазвичай, щоб провести інспекцію цій галузі, доводиться використовувати спеціальну платформу.
Розробкою безпілотного літального апарату Airbus займався разом зі своєю дочірньою фірмою Testia, яка спеціалізується на дослідженнях в галузі неруйнівного контролю. Новий безпілотник є частиною проекту “Ангар майбутнього” (Hangar of the Future) компанії Airbus. Даний проект спрямований на розробку більш ефективних способів проведення техобслуговування і ремонту ПС, куди входять автоматизація процесів інспектування ПС та збору даних, використання переносних пристроїв і технологій “Інтернету речей”.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас