В Україні почалося карбування великих монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почалося карбування великих монет

Валюта
3553
Монетний двір НБУ почав карбувати нові монети.
Оновлена ​​металева 1 гривня і абсолютно нові 2 гривні будуть поступово замінювати банкноти такого ж номіналу. Їх почнуть вводити в обіг через два тижні – з 27 квітня, пише Сегодня.
З 1 липня Нацбанк припиняє карбування монет 1, 2, 5 і 25 копійок. Журналісти з’ясували, як карбують нові монети і навіщо ними замінюють паперові гроші.
Територія фабрики, де карбують нові монети, закрита для сторонніх. Для журналістів правила допуску дуже суворі. Тим більше – монети тут стають дорожчими. Це вже не копійки, а гривні. І в одній кімнаті їх може бути більше мільйона.
Нинішнє завдання не з простих – потрібно викарбувати сотні тисяч монет нового зразка.
Загальна кількість, яку потрібно викарбувати – 145 млн монет по одній гривні і 140 млн – по дві гривні. Карбувальників рятує тільки те, що вводити в обіг нові гроші будуть поступово.
В обіг перші монети нового зразка потраплять в кінці квітня. А вже в 2019 році почнуть випускати в широке коло монети номіналом в 5 і 10 гривень. У Нацбанку запевняють – впроваджуючи нові монети, заощадять немало бюджетних коштів. Адже метал буде служити довше, тоді як на друк паперових банкнот, які постійно зношувалися, постійно витрачалися кошти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас