Нейромережу навчили передбачати поведінку собак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нейромережу навчили передбачати поведінку собак

Технології&Авто
1017
Інженери з Вашингтонського університету і Інституту Аллена в галузі штучного інтелекту під керівництвом вченого Алі Фархаді розробили нейромережу, яка здатна передбачати поведінку собак за відеокамерами. Про це йдеться в роботі, опублікованій на сайті arXiv.org.
Розробники натренували алгоритм на 24 500 кадрах з діями собак від першої особи. За допомогою відероликів штучний інтелект дивився на манеру рухів собак, їх ходьби та інших дій. Після безлічі повторень алгоритм навчився пророкувати траєкторію руху собаки і її мету на п’ять кадрів вперед.
При цьому нейромережа складається з трьох алгоритмів – одна аналізує попередні дії собаки, передбачаючи її подальші кроки. Друга займається плануванням рухів – аналізує найближчі один до одного кадри для фіксації місця розташування вихованця, третя – класифікує об’єкти і займається розпізнаванням безпечних для собаки зон.
В майбутньому алгоритм можна протестувати на даних різних собак та інших тварин, а також з інших датчиків. У широкому ринку алгоритм буде використовуватися не в найближчі роки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас