Інженери НАСА почали збирати марсохід Mars 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери НАСА почали збирати марсохід Mars 2020

Технології&Авто
230
Інженери агентства НАСА почали збирати новий марсохід, який відправиться на Марс в 2020 році на ракеті-носії «Атлас-5». Планується, що збірка буде проходити протягом півтора року, а старт відбудеться з мису Канаверал у липні 2020 року. Про це пише видання Space.com.
Збірка марсохода пройде на Лабораторії реактивного руху (JPL) в Пасадені. Деталі для Mars 2020 створюються в різних лабораторіях по всьому світу — деякі наукові прилади виготовляються у Франції, Норвегії та Іспанії. Довжина Mars 2020 складе близько трьох метрів без урахування механічної руки, яка буде брати проби грунту, ширина — 2,7 метра, висота – 2,2 метра. Вага Mars 2020 складе трохи більше тонни.
Основним завданням Mars 2020 є пошук ознак життя на Марсі. Пристрій буде досліджувати геологічну будову Марса, склад атмосфери, зробить оцінку природних ресурсів і тих загроз, з якими можуть зіткнутися люди під час майбутніх експедицій на цю планету. Також в рамках експедиції вчені спробують отримати кисень з атмосфери Марса, склад якої в основному припадає на вуглекислий газ. Крім цього, марсохід здійснить забір ґрунту та каміння для вивчення.
В рамках програми з вивчення можливості життя на Марсі російський зонд Trace Gas Orbiter нещодавно вийшов на наукову орбіту Марса. В рамках місії «Екзомарс» зонд повинен дослідити можливість існування в минулому життя на Марсі. Вчені мають намір шукати сліди метану та інших газів в атмосфері Марса, які викидаються живими бактеріями. У разі, якщо в атмосфері знайдуть сліди пропану або етану, то це буде ознаками існування на планеті біосфери.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас