У Нацбанку розповіли, скільки хочуть отримати від МВФ у III кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку розповіли, скільки хочуть отримати від МВФ у III кварталі

Казна та Політика
320
У 2018 році Національний банк очікує надходження близько 2 млрд доларів від МВФ на початку третього кварталу цього року, а також отримання урядом кредитів від ЄС і Світового банку. Про це на прес-брифінгу щодо рішень правління НБУ з монетарної політики – квітень 2018 повідомив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб.
“У 2018 році Національний банк очікує надходження близько 2 млрд доларів від МВФ, а також отримання урядом кредитів від ЄС і Світового банку. Це дозволить збільшити міжнародні резерви до 21,6 млрд доларів на кінець поточного року”, – зазначив Сологуб.
При цьому, за його словами, в 2019 і 2020 роках через пікові виплати за зовнішнім державним боргом платіжний баланс буде зведений з дефіцитом і міжнародні резерви дещо скоротяться.
Він також додав, що відстрочка необхідних кроків для відновлення співпраці з офіційними кредиторами, зокрема відсутність прогресу в проведенні структурних реформ, необхідних для збереження макрофінансової стабільності та подальшої співпраці з МВФ, звужує вікно можливостей залучення необхідного фінансування для здійснення пікових виплат за державним боргом у 2018-2020 роках. Тому, на думку Національного банку, для збереження макрофінансової стабільності України критично важлива невідкладна активізація зусиль для продовження співпраці з МВФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас