Інтерпол оголосив у міжнародний розшук керівників "Трейд Комодіті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук керівників "Трейд Комодіті"

Кримінал
580
Інтерпол оголосив у міжнародний розшук директора компанії “Трейд Комодіті” Вадима Майко у справі про розкрадання коштів при постачаннях палива для потреб Міноборони, повідомив спікер Національної поліції Ярослав Тракало.
Крім Майка, оголошений в розшук і Володимир Гарькавий, який представляв компанію на засіданнях комісій з перегляду контрактних цін. Вказується, що Гарькавий також вів переговори з чиновниками від імені компанії, хоча станом на жовтень минулого року він не значився в штаті співробітників.
“За запитами НАБУ в листопаді 2017 року на облік Генерального секретаріату Інтерполу було внесено клопотання про розшук з метою встановлення місцезнаходження цих двох громадян”, – зазначив Тракало.
Представник Нацполіції також додав, що Майко і Гарькавий розшукуються за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна).
Нагадаємо, що 11 жовтня 2017 року НАБУ повідомило про викриття корупційної схеми розтрати 149 мільйонів гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони. У рамках розслідування були затримані заступник міністра оборони Ігор Павловський; директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимир Гулевич; начальник відділу організації постачання пально-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів Департаменту держзакупівель Борис Малиш і старший інспектор відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міноборони Володимир Шемовньов.
За версією слідства, після укладення договорів на закупівлю палива для потреб Міноборони у документи були безпідставно внесено зміни про підвищення ціни на 16%. Підозрюваним інкримінують злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас