Україна шукає радника в питанні токсичних боргів ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна шукає радника в питанні токсичних боргів ОПЗ

Казна та Політика
237
Приватизація Одеського припортового заводу (ОПЗ) стримується наявністю у нього токсичних боргів, тому в даний час ведеться пошук радника для вирішення цієї проблеми, повідомив в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.
“Самостійно не знайшли рішення питання щодо токсичних боргів”, – констатував він в ефірі “Радіо НВ”.
“Разом з Кабміном і створеною ним комісією з приватизації за участю іноземних партнерів шукаємо радника, який допоможе нам знайти можливість або реструктуризувати цей борг, або якимось чином позбавитися його”, – сказав В. Трубаров.
Зазначимо, ОПЗ в 2017 році двічі безуспішно виставлявся на приватизацію. Відсутність інтересу до ОПЗ, зокрема, пов’язана з боргом заводу понад $250 млн структурам Дмитра Фірташа.
Південний міський суд Одеської області ухвалою від 6 березня 2017 року задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited про визнання і надання дозволу на примусове виконання на території України часткового арбітражного рішення Стокгольмського арбітражу від 25 липня 2016 у справі про стягнення з ОПЗ на користь Ostchem $193,26 млн основного боргу і $57,98 млн нарахованої пені. Цей вердикт потім підтвердив Апеляційний суд Одеської області.
ФДМ у березні оновив перелік групи найбільших об’єктів, що підлягають приватизації в поточному році, залишивши в ньому 99,567% акцій ОПЗ, і запланував її на травень за умови погодження конкурсу урядом.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас