Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
2230
Минулого тижня, з минулої середи, курс долара до гривні знизився на всіх без винятку сегментах валютного ринку на 0,6-1,3%.
Так, з минулої середи офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,33 грн до 25,98 грн, або на 1,3%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 26,26 грн до 25,95 грн, або на 1,2%.
Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках знизилися за тиждень з 26,00/26,31 до 25,83/26,14.
Таким чином, і купівля, і продаж знизилися на 0,6% При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею зберігся на рівні 1,2%.
Як зазначає Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі, падінню курсу долара сприяло його зниження до інших світових основних валют. Водночас, обвал на російському валютному і фондовому ринках на гривні ніяк не позначився.
“Наслідки для української економіки могли б виникнути в разі широкої взаємної торгівлі з Росією, і якби в цій торгівлі активно використовувалися національні валюти, гривня і рубль. У цьому випадку падіння рубля до гривні призвело б подорожчання українських товарів у Росії і зниження їх цінової конкурентоспроможності, і можна було б очікувати зниження експорту в Росію з одночасним зростанням імпорту з неї. Однак в поточних реаліях взаємна торгівля України з Росією стискується, діє взаємне торговельне ембарго, а залишки зовнішньоторговельних потоків обслуговуються переважно в світових валютах, як з метою розрахунків, так і для встановлення ціни”, – сказав він.
За словами Іосуба, в такій ситуації коливання курсу рубля не повинні позначитися на українській економіці й торговому балансі.
“На найближчий тиждень очікую продовження помірного зниження курсу долара. Безготівковий долар буде торгуватися через тиждень близько 25,8 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 25,7/26,0 грн”, – прогнозує експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас