BlackBerry подала в суд на Snapchat — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BlackBerry подала в суд на Snapchat

Фондовий ринок
468
На початку березня під удар юристів BlackBerry Limited потрапила Facebook, яка виявилася стороною-відповідачем у справі про крадіжку інтелектуальної власності.
Мова йде про конкретні функціональні особливості системи обміну миттєвими повідомленнями, реалізовані в Instagram і WhatsApp. У схожому злочині звинувачуються власники сервісу Snapchat.
Згідно з поданим позовом, Snapchat навмисне порушила правила ліцензування шести патентів, що належать BlackBerry, зареєстрованих в період з 2012 по 2014 рік. Серед них опинилася і технічна документація, що фігурує в судовому розгляді між BlackBerry Limited і Facebook.
Уповноважені на спілкування з пресою представники BlackBerry стверджують, що Snapchat (як, втім, і їхні колеги по нещастю з Facebook) незаконно взяли на озброєння унікальні рішення для:
- ефективної роботи з картографічними сервісами на мобільних пристроях;
- вдосконалення інтерфейсу на мобільних гаджетах;
- просування (рекламування) послуг і продукції в умовах мобільної екосистеми.
З боку Snapchat коментувати ситуацію щодо претензій канадської сторони поки не стали.
У BlackBerry Limited відзначили, що ситуація з Facebook переросла в судові позови не раптово: переговори щодо ліцензування інтелектуальної власності велися протягом декількох років, проте всі вони закінчилися безрезультатно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас