Євродепутат: "Північний Потік-2" шкідливий для Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євродепутат: "Північний Потік-2" шкідливий для Європи

Енергетика
529
“Північний Потік-2” — це повністю політичний проект, мета створення якого — розділити Європу. Про це сьогодні в Києві на прес конференції сказала євродепутат Лайма Андрікене.
“Стосовно Північного Потоку-2, звичайно, у мене немає повноважень виступати від Єврокомісії, проте якщо це є в угоді про асоціацію — цією можливістю треба скористуватися”, — сказала вона, відповідаючи на питання журналіста щодо консультації між урядом України та Європейською комісією щодо недопущення побудови газопроводу “Північний потік-2”, на виконання статті 274 Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом та статті 6 Договору про заснування Енергетичного співтовариства.
За словами євродепутатки, нещодавно група депутатів Європарламенту написала статтю, присвячену “Північному Потоку-2”. До цього публікувались інші статті, які стверджували, що трубопровід є корисним для ЄС.
“Ми говоримо, що “Північний Потік-2” є шкідливим проектом для Європи. Його було створено в Кремлі, і мета його полягає в тому, щоб розділити Європу. Цей проект жодним чином не спрямований на те, щоб забезпечити диверсифікацію постачання газу до Європи — навпаки. Якщо цей проект буде втілено в життя, 80% всього газу, що надходитиме з Європи, йтиме до Росії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас