Рада планує істотно підняти мінімальні аліменти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада планує істотно підняти мінімальні аліменти

Казна та Політика
1263
У Верховній Раді зареєстрований законопроект №8247, який пропонує суттєво збільшити зобов’язання батьків в частині виплати аліментів на неповнолітніх дітей. І хоча текст документа поки що не опублікований, виходячи з його назви, стає ясно, що обов’язкові виплати піднімуть до рівня прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Раніше про підвищення мінімальної суми аліментів заявляв і Міністр юстиції Павло Петренко.
Зміни автор законопроекту, позафракційний нардеп Сергій Міщенко, пропонує закріпити в Сімейному кодексі. Тому якщо Рада підтримає його ініціативу, горе-батькам доведеться неабияк збільшити розмір фінансової допомоги дитині.
Так, якщо нинішні правила вимагають щомісяця направляти дітям до 6 років мінімум по 746 грн., а підліткам – 930 грн., то законопроект підвищує мінімальні виплати до 1492 і 1860 грн. відповідно.
Причому, враховуючи прив’язку до прожиткового мінімуму, сума збільшиться ще двічі до кінця 2018 року. Вже з 1 грудня мінімальні аліменти на дітей до 6 років зростуть до 1626 грн., а діткам від 6 до 18 років доведеться платити від 2027 грн. на місяць.
Шанси законопроекту пройти комітети і зібрати необхідні 226 голосів у Раді вельми високі. Адже в Україні стартував політичний сезон, а в переддень виборів подібного роду соціальні ініціативи охоче підтримують всі політичні сили. Тим більше, що в останні місяці Мін’юст веде активну кампанію з боротьби з неплатниками аліментів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас