Варшава вирішила скоротити зарплати чиновникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Варшава вирішила скоротити зарплати чиновникам

Світ
534
Правляча партія Польщі “Право і Справедливість” (PiS) має намір ухвалити закон про зниження зарплат депутатам, сенаторам чиновникам і керівникам держкомпаній.
Про це пыд час прес-конференції у Варшаві заявив лідер партії Ярослав Качинський, повідомляє Укрінформ.
Фінансові обмеження стосуватимуться депутатів Сейму і сенаторів, також будуть введені ліміти на зарплати для чиновників місцевого рівня та керівників держкомпаній. Крім того, чиновники, які отримали значні премії в кінці минулого року, повинні будуть направити ці кошти на благодійні цілі.
“По-перше, конституційні міністри і заступники міністрів, які є політиками, вирішили, що передадуть свої премії до середини травня на благодійні цілі в Карітас. Але цього мало: політичний комітет (партії – ред.) на моє прохання вирішив, що сьогодні до парламенту буде внесений законопроект про зниження на 20% зарплат депутатів”, – заявив Качиньський.
Він підкреслив, що будуть введені нові ліміти на обмеження зарплат керівників місцевої адміністрації: війтів, бурмистрів, мерів, маршалків, старост, їхніх заступників, та скасовані всі додаткові виплати, крім зарплат, для керівництва державних компаній.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас