Ціни на нафту падають на побоюваннях торгової війни США і КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту падають на побоюваннях торгової війни США і КНР

Енергетика
396
Ціни на нафту знижуються після стрибка за підсумками попередньої сесії, обумовленого даними про різке зниження запасів у США.
Негативний вплив на ринок у п’ятницю чинять побоювання торгової війни між США і Китаєм, що вкотре зросли після появи інформації про намір американського президента Дональда Трампа обкласти новими митами товари китайського експорту ще на $100 млрд.
Ціна червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 МСК зменшилася на $0,44 (0,64%) – до $67,89 за барель. У четвер контракти подорожчали на $0,31 (0,46%) – до $68,33 за барель.
Вартість ф’ючерсу на нафту BRENT на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $0,46 (0,72%) – до $63,08 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на $0,17 (0,27%) – до $63,54 за барель.
У четвер Д. Трамп дав вказівку торговому представнику США підготувати план введення мит на товари китайського експорту загальною вартістю $100 млрд на додаток до попередніх заходів. Раніше США оприлюднили план запровадження 25%-го мита для товарів китайського експорту на загальну суму близько $50 млрд на рік.
Влада КНР відреагувала дзеркально, заявивши в минулу середу про намір ввести аналогічні мита на товари американського експорту на таку ж суму.
“Нові погрози Трампа Китаю в той момент, коли обидві країни заявили, що готові до переговорів, змушують інвесторів йти з ризикованих активів, включаючи нафту, – цитує агентство Bloomberg трейдера NH Investment & Securities Хонга Сунгки. – Зростання експорту нафти з США сприяло несподіваному зниженню запасів нафти минулого тижня”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас