ICE оголосила про купівлю Чиказької фондової біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ICE оголосила про купівлю Чиказької фондової біржі

Фондовий ринок
255
Група Intercontinental Exchange Inc. (ICE), до складу якої входить Нью-йоркська фондова біржа (NYSE), в четвер оголосила про купівлю Чиказької фондової біржі (CHX), яка на початку березня відмовилася від продажу мажоритарного пакету акцій групі інвесторів за участю представників Китаю.
CHX продовжить працювати в США як зареєстрована національна фондова біржа, йдеться в повідомленні ICE.
Сума угоди не розкривається. Минулого тижня WSJ повідомляла, що за чиказького біржового оператора можуть заплатити близько $70 млн.
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США в лютому заблокувала угоду з китайцями, і CHX вирішила не оскаржувати цю заборону.
Керівництво SEC проголосувало проти угоди через півроку після того, як співробітники комісії рекомендували затвердити її. Розгляд даної угоди став незвичайним прецедентом для SEC, якій довелося вибирати, кому буде дозволено керувати американською фондовою біржею – навіть тією, на яку припадає лише близько 1% загальнокраїнного обсягу операцій з акціями.
Критики цієї угоди, в тому числі законодавці від обох партій, вважали, що продаж китайській компанії мажоритарного пакета американської фондової біржі створить лазівку для уряду КНР, яка дозволить впливати на фінансову інфраструктуру США.
CHX Holdings Inc., компанія-оператор біржі, неодноразово заявляла, що китайський уряд не бере участі в угоді, але політична боротьба спонукала двох китайських інвесторів, які спочатку планували взяти участь в угоді, відмовитися від своїх намірів у жовтні.
Зазначимо, в липні 2017 року більше десятка конгресменів США закликали федеральні регуляторні органи заблокувати продаж CHX. Сума угоди становила всього $20 млн, і пильну увагу вона привернула лише через участь у коаліції китайських інвесторів, включаючи диверсифікований холдинг Chongqing Casin Enterprise. В цілому китайські інвестори мали контролювати 49,5% материнської компанії біржі CHX Holdings.
Президент США Дональд Трамп особисто критикував продаж CHX групі з китайською участю, стверджуючи, що така угода підриває конкурентоспроможність американських торгових майданчиків. Конгресмен-республіканець Роберт Піттенгер заявляв, що вона дозволить китайцям шпигувати за трейдерами та іншими учасниками ринку в США.

Довідка Finance.ua:

  • Чиказька фондова біржа працює з 1882 року і є однією з найстаріших в США, однак зараз це найменша біржа в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас