Google повністю перейшов на відновлювану енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google повністю перейшов на відновлювану енергетику

Енергетика
830
В кінці 2016 року компанія Google пообіцяла перевести всі свої активи на відновлювану енергетику. І ось вчора в компанії заявили, що перехід завершено.
Google купує всю енергію у сторонніх постачальників, а не виробляє сама, як можна було б подумати. Це куди простіше, ніж будувати власні сонячні й вітрові електростанції, адже часто офіси розміщені там, де їх будувати незручно і/або невигідно. Таким самим шляхом йдуть і інші. Наприклад, Microsoft викупила всю енергію, яку виробить вітроелектростанція GE в Ірландії за наступні 15 років.
Як наголошується, Google споживає близько 3 ГВт енергії, що коштувало їй понад $3 млрд інвестицій. При цьому компанія використовує енергії більше, ніж Amazon, Microsoft і Apple разом узяті.
Компанія також опублікувала слайди, що підтверджують це, і слайди із зазначенням місцезнаходження та потужностей сонячних і вітрових електростанцій, а також 15 ЦОД, які забезпечують роботу всіх продуктів і сервісів Google в режимі 24/7. Всі вони живляться виключно від відновлюваних джерел.
Компанія планує не відходити від цієї практики і надалі. Тобто все нові офіси, дата-центри та інші об’єкти Google працюватимуть на енергії сонця і вітру. Принаймні, так планується. І це явно не пусті слова – ще в 2010 році компанія почала перехід на відновлювану енергетику, а в 2016 році вона становила лише 57% загального споживання.
За матеріалами:
Технот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас