Китайське місто доплачує літнім людям за екологічне поховання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайське місто доплачує літнім людям за екологічне поховання

Світ
1302
Управління цивільної адміністрації міста Веньлін пропонує літнім жителям підписати договір про те, що після смерті їх прах буде розсіяний над морем.
Як заохочення вони будуть щомісяця отримувати по 100 юанів ($15,9), повідомляє агентство “Сіньхуа”.
Веньлін став першим містом в Китаї, яке з метою популяризації екологічного поховання ввів винагороди для людей, які перед смертю зареєструвалися для поховання в морі. В інших районах країни подібні винагороди виплачуються членам сімей померлих, які обрали поховання у вигляді збереження праху або в деревах.
“Я – рибалка. Море – мій другий дім. Я хотів би повернутися додому, коли помру”, – сказав Дай Юйінь, який разом з дружиною входить в число 24 жителів Веньліна у віці від 70 до 85 років, прах яких буде розсіяний над морем відповідно до умов договору.
Влада міста ввела нову практику в цьому році. Щомісячні виплати у розмірі 100 юанів належать людям у віці 70-80 років, 200 юанів – у віці 80-90 років, 300 юанів – у віці 90-100 років. Мешканці, які досягли 100 років, будуть отримувати по 400 юанів на місяць.
За китайською традицією, померлих ховають у труні поруч з предками. Проте в густонаселеній країні стає все менше земельних ресурсів для дотримання цього звичаю. Для вирішення проблеми нестачі землі китайська влада в останні роки просуває екологічні види поховання.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас